ATPS BV is een toonaangevend softwarebedrijf gevestigd in Ede. Geheel in eigenbeheer ontwikkelen en onderhouden wij systemen voor personeelsplanning, tijdregistratie, toegangscontrole en bezoekersregistratie. Voor de uitbreiding op onze administratie en consultancy afdeling zijn wij opzoek naar een werkvoorbereider en projectplanner. Klik hier voor meer informatie.
ATPS BV is een toonaangevend softwarebedrijf gevestigd in Ede. Geheel in eigenbeheer ontwikkelen en onderhouden wij systemen voor personeelsplanning, tijdregistratie, toegangscontrole en bezoekersregistratie. Voor de uitbreiding op onze service afdeling zijn wij opzoek naar een Servicemonteur toegangsbeveiliging. Klik hier voor meer informatie.
ATPS BV is een toonaangevend softwarebedrijf gevestigd in Ede. Geheel in eigenbeheer ontwikkelen en onderhouden wij systemen voor personeelsplanning, tijdregistratie, toegangscontrole en bezoekersregistratie, zowel als Cloudoplossing als on-premise en wordt dagelijks door honderdduizenden mensen gebruikt. Voor de uitbreiding op onze Software development en Cloud afdeling zijn wij opzoek naar een DevOps Engineer. Klik hier voor meer informatie.
ATPS BV is een toonaangevend softwarebedrijf gevestigd in Ede. Geheel in eigenbeheer ontwikkelen en onderhouden wij systemen voor personeelsplanning, tijdregistratie, toegangscontrole en bezoekersregistratie. Voor de uitbreiding op onze consultancy afdeling zijn wij opzoek naar een Software Implementatie Consultant. Klik hier voor meer informatie.
ATPS BV is een toonaangevend software bedrijf gevestigd in Ede. Voor het beheer van onze Cloud zijn wij op zoek naar een ambitieuze systeembeheerder. Als systeembeheerder installeer je nieuwe installaties in de Cloud, verleen je support, beheer je onze resourcepool en ben je verantwoordelijk voor het oplossen van vraagstukken en storingen. Ben jij van mening dat jij wel eens precies degene zou kunnen zijn waar wij naar op zoek zijn? Klik hier voor meer informatie.
Als partner van AFAS Software nemen wij al jaren deel aan de #AfasOPEN. Uiteraard ook dit jaar maar dan middels de Webinar: Tijdregistratie en Personeelsplanning. De Webinar is op maandag 25 mei van 09.00 tot 09.30 uur en deelname is gratis. De Webinar is terug te kijken via deze link.
Buigcentrale Steenbergen (BCS) in Hoogeveen besloot in 2018 tot de introductie van tijdregistratie en koos voor ATPS. Iedereen was vrijwel meteen enthousiast over het systeem en dat leidde al snel tot de volgende stap: personeelsplanning. Ook daar is BCS blij mee. Lees hier waarom.
Buigcentrale Steenbergen in Hoogeveen is de afgelopen jaren sterk gegroeid en daarmee groeide de behoefte aan een professioneel tijdregistratiesysteem. Erik Beverdam, manager bedrijfsbureau, werkte bij zijn vorige werkgever al met ATPS en introduceerde ATPS bij BCS. “In 2018 zijn we gestart met de implementatie van het tijdregistratiesysteem. De meeste productiemedewerkers werken in twee shifts, een vroege en een late.” De introductie van tijdregistratie bij een bedrijf is vaak een lastig proces, weet hij. “Zeker als er van oudsher nog niet met een digitaal systeem werd gewerkt. Iedereen weet bijvoorbeeld dat Jan op vrijdag altijd een afwijkend rooster heeft. Dat gaat vooral op gevoel van de personeelsmanager. Maar een systeem mist dat gevoel, waardoor je de regeltjes moet herdefiniëren. ATPS gaat daar heel goed mee om. Ze zeggen gewoon: zeg maar hoe het moet. En zo gebeurt het ook. Iedereen was vrijwel meteen enthousiast over het systeem en over ATPS en we vroegen ons al snel af: kunnen we er niet meer mee? We hebben nu via de tijdregistratie alle gegevens die we nodig hebben voor de planning. Kunnen we niet een stap verder gaan: mensen toewijzen aan taken.”
ATPS Tijdregistratie: een goede basis voor personeelsplanning
ATPS bleek bezig te zijn met de ontwikkeling van een nieuwe module voor personeelsplanning. “Wij wilden graag meedenken bij de ontwikkeling van deze webmodule, omdat wij het belang zien van verdere automatisering van dit soort processen. Anders verliezen we onze voorsprong in de markt. Wij leveren grotendeels volgens het JIT-principe. Dat betekent dus dat de productieplanning van cruciaal belang is.” De implementatie van de planningsmodule ging eigenlijk even eenvoudig als die van de tijdregistratie. “ATPS vroeg steeds: wat willen jullie zien, is dat werkbaar. De kracht van ATPS is dat de basis zo goed is, dat het eenvoudig is er andere dingen mee te doen. Zo kun je steeds verder gaan en wij willen dat ook.”
Belangrijk is om systemen aan elkaar te koppelen, zegt Erik Beverdam. “Vaak zijn systemen binnen bedrijven nog eilandjes. Zo moesten wij voor de planning de namen van de medewerkers handmatig invoeren. Terwijl alle basisinfo voor de planning al in het tijdregistratiesysteem aanwezig is! Daarop hebben we verder gebouwd en dat is heel snel gegaan.”
Resources aan elkaar koppelen: mensen, machines, tijd en opdrachten
De werkvraag/opdracht komt uit het ERP-systeem, vertelt hij. “Er verschijnt een overzicht van taken op het planbord. Per taak is aangegeven hoeveel mensen ervoor nodig zijn en hoeveel tijd. Bij het begin is het dashboard rood. Per taak verschijnt via de rechtermuisknop een overzicht van beschikbare medewerkers met de juiste competenties. De mensen worden aan de taak en vervolgens aan de machines gekoppeld. Zo vul je razendsnel de planning en kun je ook direct zien of er extra personeel nodig is of juist niet. Zijn alle taken toegewezen, dan is het planbord groen. Valt er vervolgens iemand uit, dan wordt het vak oranje en krijgt een uitroepteken. Die melding (ziek, verlof) komt automatisch uit de tijdregistratie. De leidinggevende ziet dus direct waar een probleem ontstaat en kan zich daarop focussen. Via het systeem kun je ook meteen zien wie beschikbaar is als vervanger. Valt er een machine uit, dan gebeurt hetzelfde en kun je via het systeem zien waar de betreffende medewerkers nog meer kunnen worden ingezet. Het is een heel dynamisch systeem.”
App voor personeel
BCS streeft ernaar om steeds vijf dagen vooruit te kijken in de planning. “Het is een continu proces om mensen te matchen met het werk. ATPS heeft daarvoor nog wel meer functionaliteiten die wij interessant vinden. We zijn momenteel bezig met de webapplicatie, zodat onze mensen zelf kunnen inloggen en kunnen zien waar ze wanneer ingepland zijn. Momenteel hebben we nog schermen in de productiehallen, waarop ze dat kunnen zien. Mochten we bijvoorbeeld voor bepaalde dagen niet voldoende menskracht beschikbaar hebben, dan kunnen we medewerkers straks via de app vragen of ze extra willen werken en kunnen ze ook weer via de app antwoorden. Dat wordt dan automatisch in de planning verwerkt.”
Wat Erik Beverdam vooral mooi vindt aan de webplanning van ATPS? “Ze hebben het voor elkaar gekregen om iets wat op de achtergrond heel ingewikkeld is heel simpel in het gebruik te laten zijn. Het ATPS-systeem voor personeelsplanning gebruik je intuïtief, zonder dat je al te veel uitleg nodig hebt. Dat vind ik heel knap. Daardoor is het ook opvallend makkelijk om mensen enthousiast te krijgen. Het maakt de introductie een stuk eenvoudiger.”
Buigcentrale Steenbergen – Hoogeveen
Met meer dan 50 jaar ervaring in de productie van wapeningsstaalproducten en het verwerken van wapeningsstaal op de bouwplaats is BCS een zeer deskundige partner voor zijn relaties. In de verschillende toepassingsmogelijkheden en de diverse technieken is BCS door de jaren heen steeds efficiënter geworden. BCS past zijn kennis toe in de grond-, weg- en waterbouw en in de utiliteits- en woningbouw; zowel in het binnenland als internationaal.
Buig Centrale Steenbergen B.V.
Dr. A. Philipsstraat 15
7903 AL Hoogeveen
0528 – 22 94 00
www.bcssteel.eu
Alpha Deuren International in Didam heeft sinds 2014 een aanzienlijke groei doorgemaakt. Om aan de vraag naar industriële sectionaaldeuren te kunnen voldoen, zijn de productiefaciliteiten uitgebreid en gingen de productiemedewerkers in tweeploegendienst werken. Het tijdregistratiesysteem moet uiteraard mee met deze veranderingen. Het bedrijf gebruikt al jaren het ATPS-systeem en heeft ervaren dat het de ontwikkelingen bij het bedrijf moeiteloos volgt. Lees hier meer over de ervaringen van Alpha Deuren International.
Sinds 2016 is Marvin Tengker verantwoordelijk voor de urenregistratie en -verwerking bij Alpha Deuren International in Didam. Bij zijn vorige werkgever had hij het ATPS-systeem al zo’n tien jaar gebruikt. Het bleek een goede basis om zich de ins-and-outs snel eigen te maken.
Een transparant tijdregistratiesysteem
“De klokken zijn ‘heilig’ bij Alpha Deuren!” zegt Tengker. “Iedereen begrijpt dat tijdregistratie een belangrijk hulpmiddel is voor een correcte verrekening van de gewerkte uren en werkt dan ook graag mee. Dat komt ook doordat het systeem heel transparant is. Wat ik zie, zien de gebruikers ook. Daardoor hebben ze grip op de zaak.” Overuren worden aan het eind van de maand verzameld en in de volgende maand uitbetaald. Er is zelden discussie over. De uren van uitzendkrachten gaan ook via het systeem met een koppeling naar het in huis gevestigde uitzendbureau.
Een zelfdenkend systeem
Om de groei van de productie in goede banen te leiden, is de productiehal flink uitgebreid en is gekozen voor een efficiëntere indeling. “Er wordt geklokt op kostenplaats/afdeling. Het kloksysteem is uitgebreid naar tien klokken. ATPS heeft ons daarbij goed geholpen. Er is altijd snel contact en in de FAQ op de website zijn veel antwoorden te vinden. Het systeem is gebruiksvriendelijk en biedt veel flexibiliteit in de manier van werken. Roosters kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden in- of uitgeschakeld, tijdelijk of definitief, met behoud van alle informatie. Ik noem het een zelfdenkend systeem. Het herkent het rooster aan de hand van de tijd, waarop wordt ingeklokt. De leidinggevende is verantwoordelijk voor de accordering van de uren.”
Marvin Tengker is inmiddels zo goed ingevoerd in het ATPS-systeem dat hij andere bedrijven kan helpen er optimaal gebruik van te maken. “Op verzoek van ATPS was ik laatst bij een bedrijf hier in de buurt om ze te helpen bij het verbeteren van de inrichting van het systeem. Het is een flexibel en transparant systeem, dat moeiteloos meegaat met veranderingen in de organisatie. Zowel de gebruiker als de beheerder werkt er prettig mee.”
Alpha Deuren International B.V.
‘Een (industriële) deur is niet zozeer de sluitpost, maar vooral het startpunt van ieder pand.’ Vanuit die filosofie is Alpha Deuren International in 1995 gestart met de productie van hoogwaardige industriële ISO en ALU sectionaaldeuren. Na bijna twintig jaar van gestage groei is het bedrijf in 2014 overgenomen door Novoferm. Door de overname ontstond voor beide bedrijven de mogelijkheid voor verdere uitbreiding. De productie is sindsdien gegroeid naar 75.000 deuren in 2019 en er is voldoende capaciteit voor verdere groei.
Het aantal medewerkers is uiteraard meegegroeid, van circa 160 in 2016 naar gemiddeld zo’n 250 in 2019.
Alpha Deuren International levert zijn producten wereldwijd, via dealers in ruim 30 landen.
Alpha Deuren International B.V.
Pittelderstraat 10
6942 GJ Didam
(0316) 22 80 66
www.alpha-deuren.nl
Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een Field Service Engineer. Heb jij een elektrotechniek achtergrond en affiniteit met installatietechniek, ben jij enthousiast en wil jij ons visitekaartje zijn bij de klant, dan is deze functie vast iets voor jou. Klik hier voor meer informatie.
Van Oers United is producent van groenten en leverancier van grote supermarktketens. Het bedrijf heeft daardoor aan zowel de aanbod- als de vraagzijde te maken met fluctuaties: enerzijds een natuurlijk en weersafhankelijk product en anderzijds de soms onvoorspelbare vraag van consumenten. Dankzij flexibele vaste medewerkers en een grote pool met vaste uitzendkrachten kan Van Oers United hier goed op inspelen. Het bedrijf vindt het dan ook belangrijk dat deze medewerkers exact krijgen, waar ze recht op hebben. ATPS helpt daarbij. Lees meer over de samenwerking van Van Oers United met ATPS.
Na de fusie in 2011 van de agf-bedrijven Van Noort en Van Oers tot Van Oers United werd Hans Meijer onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van de operatie in Ridderkerk. De gewerkte uren werden er al sinds 2004 geregistreerd via ATPS. Toen Meijer ook de uitzendpool onder zijn hoede kreeg, verdiepte hij zich in het systeem. “Ik weet altijd graag wat ergens achter zit. Frans van Rooijen, consultant bij ATPS, is steeds bereid om me dat uit te leggen.” Inmiddels staat Meijer bij Van Oers United bekend als de ‘ATPS-goeroe’. “Met vragen over het systeem komen mijn collega’s bijna automatisch bij mij terecht.”
Van tijdregistratiepakket tot -maatwerk
Al snel constateerde Meijer dat het pakket vervuild was. “Dat is logisch, na ruim tien jaar. Mijn HR-collega Sophie Bouwmans en ik hebben het systeem, samen met Frans, helemaal opnieuw ingericht. Daarbij kwamen we aardig wat uitdagingen tegen. Het vernieuwde systeem is per 1 januari 2017 in gebruik genomen. Het bevat nu een redelijk stukje maatwerk, maar de bron is behouden. Het ATPS-systeem leent zich daar goed voor, het is een prettig systeem om mee te werken. Bovendien zitten er dingen omheen die het leven makkelijker maken, zoals tools voor rapportages, import- en exportmodules.” Het aantal gebruikers is toegenomen van ongeveer vijftien tot vijftig. “We hebben de eindverantwoordelijkheid voor de geregistreerde uren neergelegd bij de leidinggevenden. Zij hebben een training gekregen en bepalen zelf hoe ver ze willen gaan.”
Drie locaties, maandelijkse én wekelijkse verloning en flexibele werktijden
Het belangrijkste voor Meijer is dat ATPS Van Oers United in staat stelt om vaste en flexibele medewerkers exact te betalen waar ze recht op hebben. “HR zorgt voor ons vaste personeel en ik ben verantwoordelijk voor de uitzendpool. In totaal hebben we meer dan duizend mensen actief staan in ATPS. Zo’n kleine driehonderd daarvan zijn vaste krachten, de rest bestaat uit uitzendkrachten, van wie sommigen al heel lang bij ons werken. We vinden het belangrijk dat iedereen de juiste uren en percentages volgens de cao uitbetaald krijgt; onze vaste medewerkers maandelijks en de uitzendkrachten wekelijks. ATPS draait op onze drie Nederlandse locaties. De uitzendkrachten kunnen op wisselende locaties worden ingezet. In ons warehouse in Ridderkerk begint de werkweek meestal zondagavond en eindigt zaterdagmiddag. In piekperioden werken we zeven dagen. De werktijden in de productie kunnen per dag verschillen. Meestal wordt er zo’n zestien uur per dag gewerkt, maar in piekperioden 24 uur. Onze planning wordt steeds volledig afgestemd op het aanbod en de vraag. We hebben onder andere meerdere grote, landelijke supermarktketens als klant, waardoor de vraag sterk kan fluctueren.“
Tijdregistratie, toegangscontrole, koppeling met uitzendpartners, planning…
Meijer is niet alleen tevreden over het ATPS-tijdregistratiesysteem, maar ook over de organisatie ATPS. “Het is een platte organisatie en we hebben al jaren dezelfde contactpersonen. Zij weten precies hoe Van Oers United in elkaar zit. Ik vind het prettig dat ze altijd eerlijk zijn over wat wel en wat niet kan.”
Meijer ziet nog wel mogelijkheden voor verbetering van het systeem. “We proberen eigenlijk continu om dingen te versimpelen en verbeteren. Zo leveren we nu wekelijks de rapportages aan bij onze uitzendpartners, maar uiteindelijk willen we graag een koppeling met ze. Sinds vorig jaar hebben we een web-module voor onze buitendienst. Die werkt goed, als webpagina op tablet en mobiele telefoon, maar een echte app is de grote wens. Maar ATPS kennende zal die er ongetwijfeld komen.
In de toekomst wordt het systeem mogelijk uitgebreid met toegangscontrole en we zijn onder andere ook geïnteresseerd in de planningsmodule.”
Voorlopig wordt de aandacht bij Van Oers United echter vooral opgeëist door de implementatie van een nieuw ERP-programma én de bouw van een nieuwe vestiging in Dinteloord, waar Heinenoord en Heerle worden samengevoegd. Hans Meijer: “Uiteraard wordt ook daar het ATPS-tijdregistratiesysteem geïnstalleerd.”
Van Oers United B.V.
In 1947 begon Teun van Noort in Rotterdam als tussenhandelaar in groente en fruit en in 1975 begon Karel van Oers een gemengd landbouwbedrijf, gespecialiseerd in sperziebonen, in het Noord-Brabantse Heerle. Beiden waren pioniers in de agf-sector. Van Noort richt zich vooral op samenwerking met telers, waardoor levering van een ruim assortiment wordt gewaarborgd. In 2002 opent Van Noort een nieuw pand in Ridderkerk met moderne verpakkingsmachines en koelcellen.
Van Oers stapt al snel uit het veilingwezen. Hij gaat rechtstreeks met afnemers zaken doen. Daarnaast loopt hij voorop met mechanisatie. Van Oers verbetert de teelt en afzet van spruiten door kortere lijnen en jaarrond telen, dankzij buitenlandse teeltlocaties, high tech machines en verfijnde logistiek. Sinds 2004 worden onder de naam Freshwell in Heinenoord geschoonde spruiten geproduceerd en verpakt. In de loop van de jaren breidt Van Oers zijn teeltgebieden uit naar Zuid-Europa (eind jaren 80), Marokko (2002) en Senegal (2008) en ook zijn assortiment.
In 2011 voegen deze twee unieke bedrijven hun specialismen en assortiment samen tot Van Oers United en ontstaat een slagvaardige, internationaal opererende leverancier en producent van verse groenten, het hele jaar rond. Sindsdien is de focus gericht op verdere groei, professionalisering en modernisering, met het accent op duurzaamheid.
In 2015 is Van Oers United overgenomen door de groentedivisie van het Franse Agrial, de marktleider in Europa op het gebied van verse groenten, waarmee een stevige basis is ontstaan voor verdere uitbreiding.
Van Oers United B.V.
Handelsweg 170
2988 DC Ridderkerk
(088) 0644 000
www.vanoersunited.com