Personeelsplanning: Gemakkelijk uw personeel inplannen

Personeelsplanning is het proces waarbij een organisatie de beschikbare werknemers inzet om te voldoen aan de operationele behoeften. Het omvat het beheren van werktijden, taakverdeling en het waarborgen van de juiste competenties en vaardigheden op de juiste plaats.

Personeelsplanning is meer dan alleen het invullen van dienstroosters. Het is een strategisch proces waarbij de juiste mensen op het juiste moment worden ingezet om te voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen en tijd.

Efficiënt en gemakkelijk roosters maken

Met ATPS Personeelsplanning kunt u naast het plannen van werktijden en afwezigheden, ook medewerkers en externen plannen op taken. Er kan een werkvraag worden gedefinieerd waarbij het aantal gewenste personen per taak en per tijdseenheid kan worden aangegeven, eventueel rekening houdend met gewenste competenties. ATPS Personeelsplanning geeft voorstellen van medewerkers welke geschikt zijn om bepaalde taken/ diensten in te vullen; hierbij kan er rekening worden gehouden met het standaardrooster van de medewerker en eventueel geregistreerde afwezigheden.

Data voor tijdregistratie

Pas snel en gemakkelijk al uw roosters aan

Tijd registreren werknemers

Welke personeelsplanningen zijn er?

  • Strategische personeelsplanning

Het doel van een strategische personeelsplanning is om met het personeel op een efficiënte wijze de doelstellingen van het bedrijf te behalen. Dit soort planning moeten zorgen voor een optimale bezetting. Soms is het nodig om cruciale bedrijfsprocessen te optimaliseren om de effectiviteit van de werknemer te verbeteren. Het is een voortdurend proces dat 3 – 5 jaar kan duren.

  • Tactische personeelsplanning

Tactische personeelsplanning richt zich op de middellange termijn en wordt gezien als een brug tussen de strategische doelstellingen en de dagelijkse personeelsplanning. Hierbij kijken planners of het management naar de werkverwachtingen en de beschikbare medewerkers voor ongeveer een jaar. Hoe gaan wij onze strategische doelstellingen behalen en wie hebben we daarvoor nodig?

  • Operationele personeelsplanning

Het dagelijks beheer en de planning van personeel staan centraal op dit niveau. Het geeft invulling aan de tactische personeelsplanning en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het behalen van doelstellingen. Een operationele personeelsplanning bevat de roosters van medewerkers, het aantal gewerkte uren en kunnen werknemers zien waar in het bedrijf zij moeten werken die dag.

Data voor tijdregistratie

Optimaliseer werkprocessen

Het samenspel van personeelsplanning en tijdregistratie wordt vaak geconfronteerd met verschillende uitdagingen, variërend van seizoensinvloeden tot variabiliteit in beschikbaarheid van werknemers. Het beheer van deze uitdagingen is cruciaal voor het handhaven van een efficiënte en kosteneffectieve bedrijfsvoering.

Het nauwkeurig bijhouden van de tijd die werknemers besteden aan taken is essentieel voor een eerlijke salarisadministratie en het optimaliseren van de werkprocessen. Tijdregistratie beïnvloedt de berekening van overuren en toeslagen. Correcte registratie is essentieel om wettelijke normen te handhaven en de juiste toeslagen toe te passen.

Wilt u meer weten over planning?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gerelateerde projecten

Projecten

Nabuurs

Nabuurs is een van de grootste familiebedrijven in de logistieke dienstverlening.

Lees meer
Lees meer over Nabuurs
Projecten

DPD

Als toonaangevend dienstverlener levert DPD dag in, dag uit standaard- en expres pakketten.

Lees meer
Lees meer over DPD
Projecten

Pon Logistics

Pon Logistics is onderdeel van Pon één van de grootste familiebedrijven van Nederland.

Lees meer
Lees meer over Pon Logistics

Bekijk onze producten