Personeelsplanning: Gemakkelijk uw personeel inplannen

Personeelsplanning is het proces waarbij een organisatie de beschikbare werknemers inzet om te voldoen aan de operationele behoeften. Het omvat het beheren van werktijden, taakverdeling en het waarborgen van de juiste competenties en vaardigheden op de juiste plaats.

Personeelsplanning is meer dan alleen het invullen van dienstroosters. Het is een strategisch proces waarbij de juiste mensen op het juiste moment worden ingezet om te voldoen aan de bedrijfsdoelstellingen en tijd.

Efficiënt en gemakkelijk roosters maken

Met ATPS Personeelsplanning kunt u naast het plannen van werktijden en afwezigheden, ook medewerkers en externen plannen op taken. Er kan een werkvraag worden gedefinieerd waarbij het aantal gewenste personen per taak en per tijdseenheid kan worden aangegeven, eventueel rekening houdend met gewenste competenties. ATPS Personeelsplanning geeft voorstellen van medewerkers welke geschikt zijn om bepaalde taken/ diensten in te vullen; hierbij kan er rekening worden gehouden met het standaardrooster van de medewerker en eventueel geregistreerde afwezigheden.

Optimaliseer werkprocessen

Het samenspel van personeelsplanning en tijdregistratie wordt vaak geconfronteerd met verschillende uitdagingen, variërend van seizoensinvloeden tot variabiliteit in werknemersbeschikbaarheid. Het beheer van deze uitdagingen is cruciaal voor het handhaven van een efficiënte en kosteneffectieve bedrijfsvoering.

Tijdregistratie vormt het fundament van personeelsplanning. Het nauwkeurig bijhouden van de tijd die werknemers besteden aan taken is essentieel voor een eerlijke salarisadministratie en het optimaliseren van de werkprocessen. Tijdregistratie beïnvloedt de berekening van overuren en toeslagen. Correcte registratie is essentieel om wettelijke normen te handhaven en de juiste toeslagen toe te passen.

Werk sneller en communiceer beter

Effectieve communicatie van roosters is van essentieel belang. Het vermijden van misverstanden en het voldoen aan de behoeften van werknemers vergt vaardigheid en planning. Via de module ATPS Workflow ESS/MSS is het bijvoorbeeld mogelijk om vakantie aanvragen en dienstwijzigingen over te laten aan de medewerker zelf en/of de leidinggevende, waardoor een gevoel van controle en betrokkenheid ontstaat.

Wilt u meer weten over planning?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gerelateerde projecten

Projecten

Nabuurs

Nabuurs is een van de grootste familiebedrijven in de logistieke dienstverlening.

Lees meer
Lees meer over Nabuurs
Projecten

DPD

Als toonaangevend dienstverlener levert DPD dag in, dag uit standaard- en expres pakketten.

Lees meer
Lees meer over DPD
Projecten

Pon Logistics

Pon Logistics is onderdeel van Pon één van de grootste familiebedrijven van Nederland.

Lees meer
Lees meer over Pon Logistics

Bekijk onze producten