Een flexibel en transparant tijdregistratiesysteem, dat moeiteloos meegaat met veranderingen.

 

Alpha Deuren International in Didam heeft sinds 2014 een aanzienlijke groei doorgemaakt. Om aan de vraag naar industriële sectionaaldeuren te kunnen voldoen, zijn de productiefaciliteiten uitgebreid en gingen de productiemedewerkers in tweeploegendienst werken. Het tijdregistratiesysteem moet uiteraard mee met deze veranderingen. Het bedrijf gebruikt al jaren het ATPS-systeem en heeft ervaren dat het de ontwikkelingen bij het bedrijf moeiteloos volgt. Lees hier meer over de ervaringen van Alpha Deuren International.

Sinds 2016 is Marvin Tengker verantwoordelijk voor de urenregistratie en -verwerking bij Alpha Deuren International in Didam. Bij zijn vorige werkgever had hij het ATPS-systeem al zo’n tien jaar gebruikt. Het bleek een goede basis om zich de ins-and-outs snel eigen te maken.

Een transparant tijdregistratiesysteem
“De klokken zijn ‘heilig’ bij Alpha Deuren!” zegt Tengker. “Iedereen begrijpt dat tijdregistratie een belangrijk hulpmiddel is voor een correcte verrekening van de gewerkte uren en werkt dan ook graag mee. Dat komt ook doordat het systeem heel transparant is. Wat ik zie, zien de gebruikers ook. Daardoor hebben ze grip op de zaak.” Overuren worden aan het eind van de maand verzameld en in de volgende maand uitbetaald. Er is zelden discussie over. De uren van uitzendkrachten gaan ook via het systeem met een koppeling naar het in huis gevestigde uitzendbureau.

Een zelfdenkend systeem
Om de groei van de productie in goede banen te leiden, is de productiehal flink uitgebreid en is gekozen voor een efficiëntere indeling. “Er wordt geklokt op kostenplaats/afdeling. Het kloksysteem is uitgebreid naar tien klokken. ATPS heeft ons daarbij goed geholpen. Er is altijd snel contact en in de FAQ op de website zijn veel antwoorden te vinden. Het systeem is gebruiksvriendelijk en biedt veel flexibiliteit in de manier van werken. Roosters kunnen bijvoorbeeld eenvoudig worden in- of uitgeschakeld, tijdelijk of definitief, met behoud van alle informatie. Ik noem het een zelfdenkend systeem. Het herkent het rooster aan de hand van de tijd, waarop wordt ingeklokt. De leidinggevende is verantwoordelijk voor de accordering van de uren.”

Marvin Tengker is inmiddels zo goed ingevoerd in het ATPS-systeem dat hij andere bedrijven kan helpen er optimaal gebruik van te maken. “Op verzoek van ATPS was ik laatst bij een bedrijf hier in de buurt om ze te helpen bij het verbeteren van de inrichting van het systeem. Het is een flexibel en transparant systeem, dat moeiteloos meegaat met veranderingen in de organisatie. Zowel de gebruiker als de beheerder werkt er prettig mee.”

Alpha Deuren International B.V.
‘Een (industriële) deur is niet zozeer de sluitpost, maar vooral het startpunt van ieder pand.’ Vanuit die filosofie is Alpha Deuren International in 1995 gestart met de productie van hoogwaardige industriële ISO en ALU sectionaaldeuren. Na bijna twintig jaar van gestage groei is het bedrijf in 2014 overgenomen door Novoferm. Door de overname ontstond voor beide bedrijven de mogelijkheid voor verdere uitbreiding. De productie is sindsdien gegroeid naar 75.000 deuren in 2019 en er is voldoende capaciteit voor verdere groei.

Het aantal medewerkers is uiteraard meegegroeid, van circa 160 in 2016 naar gemiddeld zo’n 250 in 2019.

Alpha Deuren International levert zijn producten wereldwijd, via dealers in ruim 30 landen.

Alpha Deuren International B.V.
Pittelderstraat 10
6942 GJ Didam
(0316) 22 80 66
www.alpha-deuren.nl